Budimo odgovorni - #ostanidoma i zadržimo radost igranja u nama 
 
Neuobičajena  vremena, neobični intervju, još zanimljiviji odgovori za nešto što se po prvi put radi. Kako je to prošlo, tko je tu koga, zašto i kako, pitao a tko što odgovorio, ma najbolje je pročitati cijeli intervju direktora turnira i voditelja škole pa probajte zaključiti sami o čemu se radi - misle li ozbiljno ili ne : 
 
Petar :  Ako uopće može stati u jednu rečenicu : Zašto ste se odlučili za nogometni turniri usred opće izolacije ? 
Hvala vam na tom pitanju, sukladno naputcima nacionalnog stožera htjeli smo se malo zabavit i ubit vrijeme....sklonit misli od problema i neizvjesnosti. 
 
Petar : Koliko Vam se ekipa odazvalo i odakle sve dolaze ? Hvala vam na ovom pitanju, svi su se odazvali jer nismo nikog ni zvali. Svi dolaze htjeli ili ne. 
 
Darko : Je l bilo problema sa smještajem ekipa ?  Bili smo zabrinuti što se tiče smještaja, ali smo na kraju uspjeli sve smjestiti. Hoteli Valamar (Rivijera, Dalmacija), Biokovo, Miramare i Osejava ustupili su nam cijeli svoj smještajni kapacitet.
 
Darko : Obzirom na NAJVEĆI ODAZIV EKIPA 108 ekipa - hoćete li moći to sve pokriti sa terenima Tučepi, Makarska i Baška voda ?  Hoćemo, utakmice na svim terenima počinju u četvrtak (do nedjelje) u 08.00 sati i traju do 20.00 sati, dok pod reflektorima GSC Makarska utakmice traju do ponoći. 
 
Popis svih sudionika turnira pogledajte OVDJE
 
Sada kada smo se dobro zabavili i "upoznali" sa organiziranjem turnira, vrijeme je za nešto ozbiljnija pitanja. Pa krenimo redom :
 
Petar : Odakle ideja za ovakav PRVI VIRTUALNI turnir na rivijeri ? KAKO će te ga "izvesti"'?  Supruga mi je dala ideju jer joj je dosadilo da me gleda  besposlenog na kauču. A izvedba je mislim jedinstvena.....osmislio sam jedan logaritamski program gdje su ubačene brojčane vrijednosti za svakog sudionika sa puno parametara kao što su kvaliteta i ugled kluba, prezentacija na našem turniru, učestalost i brojnost dolazaka, odnos i ponašanje igrača, trenera i roditelja i još dosta sitnica, a naravno i doza sreće. Sve to biti u tekstualnom prijenosu utakmice biti vidljivo na klupskoj facebook stranici. Dakle, po satnici će se "igrat" utakmice, a svatko zainteresiran moći će pratiti kretanje rezultata i sažeti komentar trenutne situacije na terenu.
 
Petar : Kako su reagirale Vaše kolege na ideju i je l bilo problema ?  Uglavnom nema negativnih komentara, a i ne vidim zašto bi ih bilo, a problema nema niti bi ih trebalo bit. Ovo je ipak jedna ultra light verzija turnira.
 
Darko :  Virtualni turnir, virtualni treninzi, kako to utječe na mlađe igraće ?  Ovo je nova situacija za njih. Međutim djeca odlično reagiraju na, moramo priznati, zahtjevne okolnosti i događanja u njihovoj okolini. Pozitivno reagiraju na novu formu treninga, te često šalju videa svojih izvedbi. Naravno, kao i svi mi, s nestrpljenjem čekaju izlazak na igrališta, kako bi nesmetano zadovoljili svoju potrebu za igrom i uživanjem u nogometnoj igri. Nogomet je sport "mi", a ne "ja", pa je ovakav individualni pristup ipak u suprotan od onoga što nogomet jest.
 
Darko : Kako roditelji djece sportaša reagiraju na novonastalu situaciju ?  Roditeljima je sigurno teško (a kad nije? :)), ali s obzirom na povratne informacije, aktivno sudjeluju u novoj formi treninga, pomažu u izvedbi, te treniraju zajedno s djecom. 
 
Petar : Možete li nam reći kakav će biti format natjecanja ? Bodovanje, raspored i sl. ? Dakle, 108 ekipa su u turniru. 84 igra pretkolo, a 24 igraju direktno 1. Kolo. Onda ostaje 64 ekipe i igra se na ispadanje dok ne ostanemo sa 16 ekipa. Tada se formiraju 4.skupine sa po 4 ekipe gdje 2 najbolje idu u četvrtfinale gdje se formiraju 2 grupe po 4 i od tuda se regrutiraju polufinalisti itd. 
 
Darko : Vaša očekivanja od ovog turnira ?  Očekujemo kako će turnir proteći u fer i korektnom ozračju, s pregršt odličnih utakmica i atraktivnih poteza u virtualnoj stvarnosti. Veselimo se, makar na ovaj način, povratku nogometu i s nestrpljenjem očekujemo stvarni nogometni turnir na igralištima GSC Makarska, Tučepi i Baške Vode, nadamo se već u listopadu na 12. "Malom Zmaju 2020."
 
i za kraj pitanje za direktora turnira : Tko će dodijelit pehar i medalju ? :)  
 
 Hvala vam na tom pitanju, imamo obećanje da bi medalje i pehare trebali dijeliti dr. Alemka Markotić i ministar zdravstva dr. Vili Beroš
 
Tako smo kroz ovaj ležerno - zabavno - šaljivi pristup intervjua uspjeli ukazati na dvije stvari JAKO OZBILJNE stvari : budimo odgovorni - #ostanidoma i zadržati radost igranja.  Što je ustvari i bit ovog virtualnog turnira - PRVOG ovako koncipiranog na daleko i naširoko.
 
SRETNO EKIPAMA - čestitke začetnicima projekta i ideje sa željom da se što manje priča o suđenju a više o ideji i turniru :) 

Mr. Wok

Braco company

Pastor

Praona auta - Čović

Ljekarna Vuković

Taxi Brač

 • MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-10NK Krško - Krško

  MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-10NK Krško - Krško

 • MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-12HNK Hajduk - Split

  MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-12HNK Hajduk - Split

 • MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-14HNK Rijeka - Rijeka

  MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-14HNK Rijeka - Rijeka

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Web stranica Sport Makarska koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Više informacija Slažem se Ne slažem se