Predstavljanje ekipe HŠK Zrinjski - Mostar

Nije prvi put da na Makarska Cup nastupaju mlađi uzrasti HŠK Zrinjski Mostar. Odlučili smo kroz kratki intervju predstaviti ekipu koja će gostovati u Makarskoj - kako su uopće dospjeli na ovaj turnir, želje i očekivanja mladih nogometaša Zrinjskog kao i trenera Tiki Skoke pročitajte u nastavku

SM: Otkuda i kako HŠK Zrinjski Mostar na Makarska Cupu?
- Već četvrtu godinu učestvujemo na turniru u Makarskoj, poziv smo dobili u klub i to je proslijeđeno nama trenerima, a mi smo se rado odazvali. Ja sam igrao za Zmaj 1994. godine, tako da mi je još draži bio taj poziv. Kolega Dragan Vrdoljak koji trenira starije limače, i ja smo otada zajedno na turniru svake godine sa dvije generacije.

SM: Na kojim ste sve turnirima nastupali i koje sve rezultate postizali?
- Prošle godine sa generacijom 2007. smo bili četvrti u Makarskoj, u utakmici za 3.mjesto smo izgubili na penale. Od ostalih turnira nastupali smo na vrlo jakim međunarodnim turnirima: "Piksi Cup" na Jahorini gdje smo osvojili 1.mjesto, na turniru "Stopama Save Miloševića" u Bijeljini smo bili drugi, a u Međugorju u trećem mjesecu ove godine smo također sa generacijom 2007. bili prvi. Generacija 2004. godišta koje je vodio trener Vrdoljak je pretprošle godine bila treća, odmah iza Hajduka i Dinama, a naš igrač Matej Šakota je bio najbolji strijelac turnira sa 10 golova.

SM: Vaša iskustva od prije i očekivanja od organizatora samog turnira u Makarskoj 2016.g?
- Samim tim što dolazimo četvrtu godinu za redom je pokazatelj kakav je turnir, organizacija je besprijekorna, domaćini susretljivi, smještaj i hrana u "Rivijeri" su sve ove godine odlični i svima bih se zahvalio, pogotovo predsjedniku Zmaja g-dinu Matijaševiću, mom bivšem treneru Radi Pavliću i Petru Talajiću s kojim sam prijatelj dugi niz godina, kao i svom osoblju hotela "Rivijera".

SM: S kojim sve uzrastima nastupate?
- Ove godine dolazimo sa tri generacije i oko 50 dječaka, 2007 (U-9), 2008 (U-8) i 2004 (U-12)

SM: Po Vama tko je favorit turnira i što očekujete od svojih ekipa?
- Kao svake godine favoriti su Dinamo i Hajduk, ali naravno da sve ekipe dolaze u želji da naprave neki rezultat i nitko se neće predavati prije vremena.

SM: Da li bi ste izdvojili možda neke od igrača u svojoj momčadi koji „odskaču“ od ostalih momaka?
- Ima dobrih igračića, ali ne bih izdvajao nikoga posebno jer sve što napravimo na turnirima i utakmicama, napravimo kao kolektiv i to gajimo.

SM: Planovi za nastavak godine?
- Poslije Makarske imamo planirana još 4 turnira: u Beču učestvujemo na U-9 EuroChampions turniru, grupe su već izvučene i igramo s Juventusom, Brasovom, First Wiennom.., poslije toga turnir u Herceg-Novom, zatim Jahorina i onda turnir Mali Zmaj (sve ovo govorim za 2007.godište)

SM: U listopadu jer turnir Mali Zmaj – mislite li i na njemu sudjelovati?
- Obavezno!

SM: Što bi poručili trenerima ali i ekipama kada su mlađi uzrasti u pitanju?
- Želio bih svima poručiti da pokušamo kao prvo da od djece napravimo dobre i pristojne ljude, a dosta će ih naravno uspjeti ako Bog da i kao igrači..Svašta im se mora poklopiti u životu da uspiju kao igrači, nikad ne znaš šta ti se može desiti, ali nogomet im sigurno neće odmoći u životu. Nisam neku karijeru napravio...u 26.-oj sam morao prestati igrati zbog povrede kičme, ali mi je lopta valjala u puno drugih situacija: proputovao sam cijeli svijet, upoznavao ljude, a što je najvažnije nogomet me spasio od ulice (droge,alkohola...)

SM: Za kraj možda nekakva sportska poruka?
- Želim svima dobar nastup na turniru bez ikakvih povreda kod djece!

Mr. Wok

Braco company

Pastor

Praona auta - Čović

Ljekarna Vuković

Taxi Brač

 • MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-10NK Krško - Krško

  MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-10NK Krško - Krško

 • MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-12HNK Hajduk - Split

  MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-12HNK Hajduk - Split

 • MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-14HNK Rijeka - Rijeka

  MAKARSKA CUP 2017 - POBJEDNICI U-14HNK Rijeka - Rijeka

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Web stranica Sport Makarska koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.
Više informacija Slažem se Ne slažem se