Pregled rezultata

 • POZDRAV LJETU 2017.
 • 1. MJESTO
  ŽOK SINJ, SINJ
 • 2. MJESTO
  OK MAKARSKA, MAKARSKA
 • 3. MJESTO
  ŽOK ROCKWOLL, ROVINJ
 • PREGLED REZULTATA

Pregled rezultata

 • KATE ERCEG 2017.
 • 1. MJESTO
  ŽOK GALEB -BAR, CRNA GORA
 • 2. MJESTO
  JUNIORSKA REPREZENTACIJA ZAGREBA
 • 3. MJESTO
  ŽOK DUBROVNIK
 • PREGLED REZULTATA

Memorijalni odbojkaški turnir Kate Erceg 2017Foto: Miroslav Dudaš

Završio je 17.međunarodni memorijalni odbojkaški turnir KATE ERCEG ! Snage su na parketu odmjeravale redom ekipe: Triglav I i II iz Kranja, Tabor iz Ljubljane, Galeb iz Bara, Rudar iz Pljevlja, Gimnazijalac iz Kotora, Dubrovnik, Trogir, Solin, Sinj, Juniorska Reprezentacija Zagreba te domaćin Makarska.

Sustav natjecanja je bio takav da su ekipe bile podijeljene u 4 grupe gdje igra svako sa svakim. Treće plasirani formiraju svoju grupu, a prvo i drugo plasirani igraju u križ , uz razigravanja za plasman. Svaka ekipa je imala po 5 utakmica, što je trenerima bilo važno radi uigravanja, provjere stanja te reagiranja svojih ekipa. Sama činjenica da igraju protiv ekipa iz drugih država s kojima se ne susreću često daje dodatnu kvalitetu susreta što je po njima vrlo važno u razvoju odbojkašica.

Nakon 2 dana kvalitetne odbojke, uzbudljivih susreta, najveći pehar su podigle odbojkašice GALEBA- Bar, iz Crne Gore! U finalu su po drugi put na turniru, “preletile” juniorsku reprezentaciju Zagreba ( 2:0 , po setovima 25:18, 25:20 ) koje su do tada pobjeđivale ; Triglav, Makarsku, te Rudar u dramatičnoj završnici 3.seta.  Jedina ekipa koja je bila blizu da ugrozi GALEB –Bar je bila ekipa ŽOK Dubrovnik, koje su u svojoj možda najkvalitetnijoj utakmici turnira povele prvi set 25:20, da bi istim rezultatom izgubile druge, a treći je sa 15:13 pokazao da se na turniru igra kvalitetna odbojka. Da su u konstanti dobrog igranja dubrovčanke pokazuju u borbi za 3. mjesto gdje ih je čekala ekipa Rudara. Prvi set je otišao na stranu “rudarki” 20:25, da bi se nakon početne uspavanke , ŽOK Dubrovnik podigle u bloku i brzom napadu te sa 25:18 i 15:6 u trećem , zasluženo otišle sa peharom i medaljama iz Makarske. 

Nakon razigravanja za plasmane konačni poredak turnira je :
1. ŽOK Galeb – Bar
2. Juniorska reprezentacija Zagreba
3. ŽOK Dubrovnik
4. ŽOK Rudar
5. ŽOK Triglav
6. ŽOK Sinj
7. OK Makarska
8. ŽOK Solin
9. OK Trogir
10. ŽOK Gimnazijalac
11. ŽOK Tabor
12. ŽOK Triglav 2

Na kraju su treneri i stručni žiri birali najbolje igračice, kao i postavu turnira pa su tako nagrade otišle u ruke :

Najbolja igračica: Ana Vujošević ( ŽOK Galeb )
Najbolja tehničarka: Gabrijela Stipanović ( ŽOK Dubrovnik )
Najbolji libero : Izabela Štimac ( junior.repr. Zagreba)
Postava : Nikolina Vujović ( ŽOK Galeb), Katjuša Mohović ( ŽOK Kranj), Ana Ištuk ( junior.repr. Zagreba), Sonja Svrkola (ŽOK Rudar), Teodora Čavić ( ŽOK Galeb ) i Orsula Štaka (ŽOK Dubrovnik)

Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Makarske, uz sponzore Hotele Bluesun Tučepi, Medora Podgora, Baška voda, Makarska te općina Tučepi.,

 

 

 

Oglasi

Mr. Wok

Braco company

Cvjećarnica Strelicija

Agrohortus

Pastor

Praona auta - Čović

Frizerski salon Mario

Ljekarna Vuković

Caffe bar Vice

Turistička zajednica grada Makarske

California Fitness Centar Makarska

Look and Drive

Internetski kolačići poboljšavaju Vaše iskustvo na sportmakarska.com. Da biste saznali više o kolačićima koje koristimo i kako ih izbrisati, pogledajte našu politiku kolačića.

  Nastavkom pregleda naših stranica slažete s korištenjem kolačića.